Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE - Έργο LIFE Οικοδόμησης Δυναμικού

LIFE Φύση και Βιοποικιλότητα

Το πρόγραμμα LIFE Φύση & Βιοποικιλότητα (υποπρόγραμμα περιβάλλον) θα συγχρηματοδοτήσει επιχορηγήσεις δράσης για βέλτιστες πρακτικές, πιλοτικά έργα και έργα επίδειξης που συμβάλλουν στην εφαρμογή των οδηγιών για τα πτηνά και τους οικοτόπους και της στρατηγικής της Ένωσης για τη βιοποικιλότητα μέχρι το 2020 και την ανάπτυξη, Και τη διαχείριση του δικτύου Natura 2000.

Πακέτο αίτησης Οδηγός Υποβολής και Αξιολόγησης Επίσημη ιστοσελίδα

Ενημέρωση του Εθνικού Σημείου Επαφής και του ΥΠΕΝ για τη συμπλήρωση της φόρμας Α8

Για τα έργα LIFE Φύση/Βιοποικιλότητα, για τα οποία είναι απαραίτητη η υπογραφή της φόρμας A8 (Declaration of support / Δήλωση υποστήριξης) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα πρέπει να έχετε στείλει μια σύντομη περιγραφή του έργου σας (περίληψη, δράσεις, εταίροι, προϋπολογισμός, κλπ) και ένα κείμενο απαντώντας στα ερωτήματα γιατί και με ποιον τρόπο θα στηρίξει το έργο σας το ΥΠΕΝ καθώς και με ποιο τρόπο θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματά σας.

Η αποστολή των αρχείων να γίνει στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις μέχρι τέλος Ιουλίου:

Κατερίνα Κουτσοβούλου, Πράσινο Ταμείο
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 2105241903, εσωτ. 129

Ιωάννης Μητσόπουλος, Τμήμα Βιοποικιλότητας, ΥΠΕΝ
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 2108642209

Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε 2 αρχεία word με τα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώσετε στις Α και Β φόρμες της πρότασης LIFE. Τα αρχεία αυτά δημιουργήθηκαν συνδυαστικά από το e-proposal και τον Οδηγό για Αιτούντες (Application Guide).

Τα αρχεία αυτά είναι ενδεικτικά – σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλεύεστε το e-proposal και τον Οδηγό για Αιτούντες. Επίσης είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με το e-proposal για να μην έχετε προβλήματα κατά την υποβολή της πρότασης τον Σεπτέμβριο.